AMSTERDAM - Modemerk State of Art lanceert in samenwerking met Chris Zegers een jongere lijn: State Racing.

Het merk staat voor een retro racebeleving en komt dit seizoen met zijn eerste collectie, die bestaat uit t-shirts, polo’s, vesten met capuchon en jacks.

De voornaamste inspiratiebron voor de collectie is de autoracesport uit de jaren '60 en '70 en de film Le Mans met icoon Steve McQueen. De klassieke Porsche 911 uit 1969, waarin Chris Zegers zelf ook racet voor het State Racing team, staat centraal in de collectie. "Onze Porsche is off-white, een veelgebruikte kleur voor racewagens in de jaren '70 die je, net als racing green, in de collectie terug ziet", aldus Zegers.

Verder bepalen authentieke details, zoals afbeeldingen van oude raceaffiches en het getal 7, dat in de racewereld bekend staat als 'lucky number seven', het beeld van dit seizoen.

Chris Zegers

Zegers staat naast zijn rol als presentator en zanger bekend om zijn passie voor autosport en klassieke auto’s. "Racen geeft mij het ultieme gevoel van vrijheid. De wereld die onbeschoft snel aan je voorbij vliegt, de geur van heet rubber en nog hetere olie. Het onbeschrijflijke gevoel van mijn eerste race is nooit meer weggegaan", aldus Zegers.

De collectie is vanaf september verkrijgbaar.