AMSTERDAM - Capital A, een initiatief van de Rijksakademie, galerie Martin van Zomeren, Fons Welters en drie verzamelaars, start in november met 3 Days of A. Hiermee worden de kunstdeuren van Amsterdam geopend voor een breed en internationaal publiek.

Fons Hof, directeur van Capital A en tevens directeur van Art Rotterdam, vertelt: "3 Days of A is voor de kunstliefhebber het moment om Amsterdam te bezoeken en kennis te maken met haar unieke identiteit als ontwikkelaar van nieuw talent."

3 Days of A

3 Days of A is het jaarlijks hoogtepunt van Capital A. Toonaangevende galeries, kunstinstituten en musea van de stad presenteren zich op een eigenzinnige manier met tentoonstellingen, kunstenaarsperformances, lezingen van bekende kunstenaars en tentoonstellingsmakers. Het vindt tegelijkertijd plaats met de open studio's van de kunstenaars in de Rijksakademie en De Ateliers. De centrale locatie van het weekend is Tommy Hilfiger's Peoples Place aan de Stadhouderskade.

De eerste 3 Days of A vindt plaats van 25 tot en met 27 november, op diverse locaties op loopafstand van elkaar in de stad.