AMSTERDAM - Cruyff Sports presenteert twee nieuwe schoenen: de Match en de Campéon. Hiermee maakt het merk zijn comeback op het voetbalveld.

De Match is geïnspireerd op het model met dezelfde naam uit de jaren '80. Het is een authentieke voetbalschoen met ronde noppen in de doorgestikte zool. Het bovenwerk is een mix van Italiaans kalfsleer en kangoeroeleer. De binnenvoering is een technische nylon die volgens het merk 'ademt en vormvastheid waarborgt'. Ook staat de handtekening van Johan Cruyff erop.
 
Het model Campéon heeft een kalfsleren bovenwerk en eveneens ronde noppen. Het c-flash logo aan de zijkant is hetzelfde logo als die in de jaren tachtig op de schoenen van Van Basten en Bergkamp stonden afgebeeld.

Johan Cruyff

Bij het oprichten van zijn eigen merk eind jaren '70 was de filosofie van Johan Cruyff om niet alleen functioneel goede producten te maken, maar ook een merk met stijl en uitstraling te creëren. De visie 'elegante sportproducten voor de technische speler' was succesvol in de jaren '80 en '90, met bekende spelers zoals Marco van Basten, Gerald Vanenburg en Dennis Bergkamp als voornaamste exponenten. Deze visie heeft geresulteerd in de herlancering van de twee voetbalschoenen.
 
De Match is verkrijgbaar in de kleuren zwart/wit en wit (beiden met gouden accenten) en kost 129,95 euro. De Campéon is verkrijgbaar in de kleuren zwart/wit en zwart/wit/blauw en kost 89,95 euro.