AMSTERDAM - Jeroen van Tuyl toont dinsdagavond zijn nieuwe collectie tijdens Boutyq, een losstaand modeplatform dat jonge ontwerpers een podium biedt. NU.nl sprak alvast met de ontwerper over de laatste modetrends.

De nieuwe collectie van Jeroen van Tuyl omschrijft hij als een vervolg op zijn vorige. "Ik ben wat verder gegaan met nieuwe vormen, colberts zonder mouwen, overhemden met andere mouwlengtes; tot op de elleboog. Naast de wollen stoffen die ik altijd gebruik, werk ik ook met wat linnen en katoenen blends, om een iets rauwer beeld te krijgen. Als ik alleen maar met wol werk, krijg je een nette, klassieke uitstraling en ik wil het iets rauwer maken, iets ruwer", aldus de ontwerper.

"Voor de rest is het een moderne mannencollectie met een klassieke uitgangspunt, maar je kunt het wel op een nonchalante manier dragen.”

Must-haves

Volgens Van Tuyl is de must-have voor komend seizoen een mouwloos colbert "En dan die van mij natuurlijk", grapt hij. "Mannen gaan over het algemeen meer kleur dragen. Ik gebruik zelf niet zoveel kleur in mijn collectie, ik ben meer van de klassieke kleuren, maar ik heb er toch wel wat in verwerkt.”

Daarnaast moet iedere man een trui met een heel diepe v-hals bezitten. "De gemiddelde man vindt dat nu wel oké. Je moet daar dan wel een singlet onder dragen; niet iedereen kan het dragen zonder iets eronder, dat is meer voor op de catwalk. Maar met een singlet of een T-shirt met diepe hals kan het zeker."

Mannencollecties

Van Tuyl geeft aan dat er op dit moment een heleboel gebeurt op mannengebied en dat alle ontwerpers proberen met iets unieks te komen. Op de vraag welke collectie het publiek niet mag missen dit seizoen, antwoordt hij dat hij vooral erg druk is mijn zijn eigen collectie, maar dat in het algemeen vooral Japanse collecties bij hem in de smaak vallen.