Emirates Airline zoekt kunstenaars

AMSTERDAM - Emirates Airline lanceert de Skywards Future Artists Competition 2011 en is daarvoor op zoek naar kunstenaars. De winnende kunstwerken worden een jaar lang afgebeeld op de Skywards-kaart, de frequent flyer-pas van de maatschappij.

Emirates wil kunstenaars uit de hele wereld de gelegenheid geven om hun werk te presenteren, ongeacht of het jonge, pas afgestudeerde studenten zijn of ervaren kunstenaars die nog niet eerder hebben geëxposeerd.

Aan de wedstrijd kunnen kunstenaars uit diverse disciplines meedoen, ongeacht het medium: beelden, foto’s en schilderijen zijn welkom. Uit de inzendingen worden drie winnaars geselecteerd. De winnende beelden worden in 2012 getoond op de Skywards-passen en on- en offline communicatie- en promotiemateriaal.

Art Dubai

De drie winnaars winnen ook een bedrag van 3.500 euro en worden naar Dubai gevlogen, waar hun winnende inzendingen en portfolio’s begin 2012 op de beurs Art Dubai worden geëxposeerd.

Art Dubai is de toonaangevende beurs voor hedendaagse kunst in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Zuidoost-Azië en wordt bezocht door kunstcritici, verzamelaars en galeriehouders uit de hele wereld. Een panel van vooraanstaande kunstenaars, deskundigen en Skywards-leden gaat de inzendingen beoordelen en uit alle inzendingen stelt de jury een shortlist samen. Skywards-leden kunnen vervolgens via de website hun stem kunnen uitbrengen.

"Emirates is een dynamische, groeiende vliegmaatschappij met een mondiaal perspectief en wil met het Skywards frequent flyer-programma kunstenaars uit de hele wereld een kans geven om hun artistieke visie te tonen", zegt Brian LaBelle, Senior Vice-President van Skywards.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie