Nike vernieuwt LunarGlide hardloopschoen

AMSTERDAM - Dit najaar introduceert Nike een nieuwe versie van zijn populaire LunarGlide-schoen: de Nike LunarGlide+ 3.

In deze hardloopschoen­ komen volgens het sportmerk ‘buitengewone stabiliteit, ultrazachte demping en nauwkeurige pasvorm samen in combinatie met flexibiliteit en een grote hoeveelheid steun.’

De Nike LunarGlide+ 3 is voorzien van een aantal specifieke eigenschappen zoals: een hielclip, een band rond de middenvoet, buigbare groeven in de zool en Dynamic Support, dat moet zorgen voor de nodige steun tijdens het hardlopen.

Hielclip

Vernieuwend aan dit model is de zogeheten hielclip. Dit is een klem die verbonden is met de zool van de schoen en meebeweegt met de voet. Het moet de renner tijdens het hardlopen extra stabiliteit en pasvorm geven. De schoen zou hierdoor perfect aansluiten op de voet en het hielbeen begeleiden.

Andere innovaties

Een andere nieuwe innovatie is de band rond de middenvoet die vast zit aan de veters. Dit verbetert de pasvorm en zorgt voor extra steun, omdat het subtiel aan de onderkant van de voet trekt. De ondersteuning wordt versterkt door de groeven over de lengte aan de onderkant van de inlegzool.

Ook nieuw aan de LunarGlide+ 3 zijn de groeven aan de onderkant en zijkant van de zool van de schoen. Hierdoor kan de schoen goed meebuigen met de natuurlijk beweging van de voet tijdens het hardlopen.

De LunarGlide+ 3 is er voor mannen en vrouwen is voor vrijwel alle lopers geschikt en kost 130 euro.

 

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie