ROTTERDAM - In de opkomende wijk het Oude Noorden in Rotterdam wordt zondag 17 juli de Swan Market gehouden. Deze lifestyle-markt richt zich op kunst, mode, vintage, design en interieur.

Het concept van deze Rotterdamse lifestyle-markt heeft veel weg van de Londense Camden Market: een aantal straatjes met kraampjes vol bijzondere mode en werk van jonge ontwerpers.
 
Vanessa Erasmus en Esme de Smit van SHPPR Fashion & Young Talent zijn initiatiefneemsters van de markt. “Het Oude Noorden is een wijk in ontwikkeling. Wat je vaker ziet bij wijken die eigenlijk een beetje verval zijn geraakt, is dat de panden er relatief goedkoop zijn en dit veel jonge kunstenaars en ontwerpers aantrekt.”

Oude Noorden

Met de Swan Market hopen de initiatiefneemsters het Oude Noorden meer onder de aandacht te brengen bij het grote publiek. Voor deze vierde editie zijn bijna honderd kraampjes verhuurd. De ontwerpers wisselen per markt. 
 
De Swan Market vindt plaats op het evenemententerrein van ROTABS Stylecenter en start op zondag 17 juli om 12.00 op de Zaagmolenkade 46 te Rotterdam.