AMSTERDAM - Modeontwerper Giorgio Armani vindt de mannencollecties van modehuizen Prada en Dolce & Gabbana ‘belachelijk en clownesk’. Dat meldde hij na afloop van zijn eigen modeshow in Milaan.

Giorgio Armani presenteerde dinsdag zijn nieuwe herencollectie tijdens de Milanese mannenmodeweek. De ontwerper sprak na de show zijn onvrede uit over de andere herencollecties. Zo noemde hij de collectie van Prada en Dolce & Gabbana ‘belachelijk, lelijk, clownesk en niet draagbaar’.

Schulden

“Vandaag de dag is mode niet meer in handen van de eigenaren, maar van banken en aandeelhouders”, aldus Giorgio Armani tegen WWD.

De ontwerper vertelt met trots dat het modehuis geen schulden heeft zoals Prada. “Prada’s probleem is dat zij het geld moeten terugbetalen dat banken hebben gebruikt om het modehuis op te bouwen. Ik heb geen zin om bij hoge pieven aan te moeten kloppen”.

Herencollectie 2012

Armani toonde zelf een strakke en stoere voorjaarscollectie in donkere kleuren en glanzende stoffen. Opvallend waren de pantalons in combinatie met witte poloshirts.