AMSTERDAM - Dinsdag was de vierde en afsluitende dag van Men’s Fashion week in Milaan. NU.nl was erbij.

Op de slotdag toonden drie grote namen op het gebied van mannenmode hun collecties: designtweeling Dean en Dan Caten van Dsquared2, Marc Jacobs en Giorgio Armani. Het waren vooral de gebroeders Caten die met een spectaculaire show Men’s Fashion Week op gepaste wijze afsloten.

Dsquared2

Hun Dsquared2 show was een spektakel van begin tot eind. Vooral de dans-act waarmee de show werd afgesloten was om niet snel te vergeten: vier mannen op stilettohakken die dansten op een manier waar zelfs Beyoncé geen hoger bootylicious-gehalte aan zou kunnen bijdragen.
Aanhangers van de colour blocking trend zijn nog een jaartje langer hip - binnen de Dsquared2-collectie werden er namelijk velen felle kleuren als roze, blauw, oranje en groen tegen elkaar afgestoken. Qua accessoires was de klassieke pilotenbril het absolute musthave item, gepaard met sandalen met dikke zool.

Als het aan Dean en Dan ligt, wordt het voor mannen waxen geblazen om stijlvol de zomer van 2012 tegemoet te treden. De speedo betrad namelijk meerdere malen en in verschillende kleuren de catwalk. Tegen het eind van de show, werd er de nadruk gelegd op de kleur zwart, in combinatie met rode accenten.

Marc Jacobs

Als de ontwerper zelf het liefst in rokken door de straten van New York loopt, dan is het aannemelijk dat zijn collectie de nodige spice zal bevatten. Marc Jacobs stelde dan ook niet teleur. Zijn focus lag vooral op de kleur goud, variërend van simpele gouden T-shirts tot goudgekleurde motorjacks.

Het ziet er ook naar uit dat de trend van enorme tassen voor mannen in de zomer van 2012 een feit wordt. Marc Jacobs heeft een selectie aan reusachtige lederen tassen ontworpen binnen zijn voorjaars- en zomercollectie voor volgend jaar.

Giorgio Armani

De altijd klassieke mr. Armani zorgde met zijn modeshow niet voor grote verrassingen. Hij hield het vooral bij zwart, grijs en wit. De plaidprint was duidelijk aanwezig in zijn collectie, samen met loszittende pantalons en een dunne riem als finishing touch. Ook blazers, cardigans en jassen met een dubbele rij knopen waren sterk vertegenwoordigd binnen de Giorgio Armani-collectie. 

En daarmee zat het modefestijn erop. Het is nu wachten tot september, wanneer de Fashion Week wederom zijn Milansese comeback zal maken, zij het dan voor vrouwen. De hele fashion jetset verplaatst zich op dit moment van Milaan naar Parijs, waar het Fashion Week circus wordt voortgezet.