AMSTERDAM - Nike en TomTom hebben de handen ineen geslagen om een horloge te ontwikkelen voor hardlopers. De Nike+ SportWatch GPS Powerd by TomTom, zoals hij voluit heet, is vanaf 16 juli te koop in de webwinkel van TomTom en in de Nikestore.

De Nike+ Sensor in de hardloopschoen werkt samen met de GPS-ontvanger in het horloge, zodat de gebruiker tijdens het hardlopen via het horloge accurate data doorkrijgt over snelheid en afstand. Daarnaast hebben leden toegang tot extra route-informatie, waardoor trainingsprogramma’s beter te plannen zijn. Het horloge geeft tevens info over hartslag en aantal verbrande calorieën.

Corinne Vigreux, managing director bij TomTom: “Door lopers tijdens en na het hardlopen accurate informatie te geven over snelheid, gelopen afstand en locatie kunnen zij betere analyses maken van hun prestaties en hun training optimaliseren.”

Om hardlopers extra te stimuleren, geeft de Nike+ SportWatch GPS aan wanneer de gebruiker een persoonlijk record heeft gelopen. Andersom trekt het horloge ook aan de bel wanneer het een aantal dagen geen activiteiten heeft geregistreerd.