MILAAN - Zondag was de tweede dag van de Men’s Fashion Week in Milaan. NU.nl is erbij.

De tweede dag van Men’s Fashion Week, was er eentje met gemaskerde schermers op de catwalk, felle zon en een after party van modehuis Missoni. Het was ook de dag van de 'patch works', moccasins en plaid-prints.

Wiens naam niet eindigt op 'Gaga' heeft vaak moeite om de designerlooks van de catwalk rechtstreeks te kopiëren, vanwege het hoge circusgehalte. De Ermanno Scervino-collectie bood uitkomst aan de man die catwalktrends het liefst letterlijk interpreteert en toch enigszins normaal wil blijven rondlopen.

De collectie werd gekenmerkt door veel grijs, pantalons tot enkelhoogte en de nummer één schoenentrend van de zomer van 2012: moccasins. Hiernaast kwamen ook blazers en broeken met plaidprint regelmatig over de catwalk. Wat accessoires betreft, loopt de man in de zomer van 2012 met een linnen hoedje en een grote reistas.

Moncler

Bij de Moncler Gamme Bleu show stond voornamelijk de kleur wit, in combinatie met blauw-wit-rode details, centraal. Een verwijzing naar de Franse oorsprong van het merk. Evenals Ermanno Scervino kwam ook op de Moncler catwalk de plaidprint meerdere keren tevoorschijn. Als we Moncler moeten geloven, zullen getailleerde jasjes - geïnspireerd op schermers - niet weg te denken zijn uit de mannelijke garderobe van het voorjaar/zomerseizoen 2012.

Aangezien openlijk zweten geen optie is in modeland, bevatte de collectie ook een reeks aan modieuze hoofdzweetbanden.

Missoni

Missoni staat bekend om zijn kenmerkende knitwear en ‘patch works’. Daar zal ook in 2012 zal hier weinig verandering in komen. We zagen cardigans, blazers, en truien met ronde hals, allemaal met kleurige accenten voor een zomerse boost.

Bryanboy

Vlak na de Missoni-show was het dan tijd voor datgene waar iedereen vanaf het begin van de dag naar uitkeek: de after party. Onder de aanwezigen bevonden zich de modeblogger Bryanboy, Anna Dello Russo van de Japanse Vogue en het italiaanse stijlicoon Giovanna Battaglia.

Omdat het hier een modefeestje was, bestonden de zogenaamde snacks op het feest niet uit gefrituurde rommeltjes of calorierijke pasta. In plaats daarvan werden gasten getrakteerd op zakjes met kersen en aardbeien. Rond middernacht waren de kersen op en de fashionista’s in Milaan al weer klaar voor dag 3.