MILAAN - Zaterdag ging de Men's Fashion Week in Milaan van start. NU.nl is erbij.

De Champions League van de mode is vanaf zaterdag van start gegaan.

Gedurende deze Men's Fashion Week in Milaan staat Italië niet in het teken van witwaspraktijken of Berlusconi-schandalen, maar gaat het allemaal om het spotten van de laatste trends, de beste shows en het bezoeken van de hotste afterparty's.

Jimmy Choo

Het Britse schoenenmerk Jimmy Choo heeft sinds kort een mannenlijn, en toonde zijn spring/summer 2012 collectie aan stijlvolle meesterwerken in hun Milanese hoofdkantoor. We zagen veel leer, rubberen zolen en mocasins.

Ook leuk: naast schoenen zijn er nu ook 'small leather goods' van het merk, voor mannen: lederen documenthouders en portemonnees met krokodillenprint. De absolute blikvanger echter, was de Sloane-moccasin, verkrijgbaar in diverse prints, waaronder ponyhuid of grove glitterstenen.

Omdat niet iedereen ernaar streeft erbij te lopen als een Michael Jackson-reïncarnatie, is er ook een ruim aanbod aan klassiekere schoenen en sandalen.

Rugzakken weer hip

Opvallend is verder de 'rugzaktrend'; veel modellen droegen zo'n unit tijdens de catwalkshows. Hiernaast regeerde fel oranje, roze, en blauw over de als hoofdkleuren, in combinatie met een groot gebruik van blazers met verticale strepen.

De Roberto Cavalli collectie was wat minder rugzakgeorienteerd, maar ging in plaats daarvan terug naar de jaren zeventig, met hier en daar een slangenprint, die het extravagante Cavalli-image duidelijk naar voren bracht.

Wijd uitlopende pijpen in combinatie met blazers met twee rijen knopen en - daar zijn ze weer - grote tassen, vormden de hoofdbestanddelen voor de Roberto Cavalli show.

Afterparty Docle&Gabbana

Omdat de tedere fashionista makkelijk bezwijkt onder de Fashion Week-stress, is de juiste afterparty een perfecte kalmeringspil. De beste van de avond was die van het glamoreuze Italiaanse modekoppel achter Dolce&Gabbana.

Domenico en Stefano organiseerden een feestje in hun herenboetiek, ter ere van van het Britse topmodel David Gandy. Onder de gasten bevonden zich Anna Dello Russo van de Japanse Vogue, stylist en voormalig America’s Next Top Model jurylid Nolé Marin en Marrokaanse Royalty.

Uiteraard was de ster van de avond – David Gandy – er ook, maar die verschuilde zich voornamelijk in het VIP hoekje, omringd door security en rijpere vrouwen op zoek naar een jong blaadje om een beschuitje mee te eten. Rond 1 uur ging de stekker er uit. Op naa dag twee.