We hebben het altijd over de kindertjes in Afrika, maar de broer van Ryan Giggs, ene Rhodri, díe heeft het pas moeilijk. Wat een nieuws. Onlangs werd immers bekend dat Ryan het acht jaar lang deed met de vrouw van zijn broer.

Acht jaar lang. Nu is Ryan natuurlijk een belangrijke voetballer bij Manchester United en dat is enorm erotisch en seksueel aantrekkelijk voor veel dames. Want voetballers, moet je weten, die hebben bakken geld en ingewikkelde spieren. Natasha wist dat ook, zo heet de overspelige dame in kwestie. Ze laat godzijdank wel weten dat het geen liefde was, maar dat het ‘gewoon om de sex ging’.

Lijkt me een troostende gedachte voor Rhodri – evenzogoed een aparte naam. Je hoort het hem zeggen tegen zijn vrouw: ‘Dus je deed het acht jaar met m’n broer? Maar het ging alleen om de sex? Oei, gelukkig. Wat eten we vanavond, kleine sloerie van me?’

Acht jaar. Met de vrouw van je broer. Ik ben de laatste persoon die een moralistisch oordeel velt over een ander, want wie zonder zonde is, werpe de eerste steen, zoals de legendarische J. Christus al zei. Maar toch: wat een beschuitlul. En: wat een takketrol.

Dan denk je: het kan in ieder geval niet erger worden voor Rhodri. Toch wel. Want wat blijkt: Natasha heeft zich niet alleen door haar beroemde zwager laten bepotelen, maar door nog drie andere spelers van Manchester United. Dat is bijna het halve elftal, als ik me niet vergis. Dat is geen affaire meer, dat is een heel erg slechte pornofilm. Natasha Does Manchester. Ze heeft overigens ook nog iets gehad met ene Geordie, een pr-medewerker van een nachtclub, maar dat telt niet, want die kan niet voetballen.

Terwijl de Engelse media op Natasha en Ryan duiken en we ongetwijfeld nóg meer gorigheid gaan horen, gaan mijn gedachten uit naar de vrouw van Ryan, die opvallend stil blijft, en naar Rhodri. De Telegraaf meldt dat deze schlemiel van de maand ‘het huis heeft verlaten, zijn trouwring heeft afgedaan en kapot van verdriet is.’ Een statement van mythische proporties; je trouwring afdoen. ‘Mij pak je niet meer! Kijk eens, jij overspelig hok, ik doe mijn trouwring af! Ha!’

Arme man.