AMSTERDAM – Het Townhouse hotel in Maastricht heeft deze week de Dutch Hotel Award 2011 gewonnen.

Het liet daarmee Hotel Casa 400 (Amsterdam) en Postillion Hotel (Bunnik) achter zich, die respectievelijk tweede en derde werden.

“Het waren alle drie goede kandidaten, wij als jury hebben echt genoten van het hoge niveau. Maar er kan er maar eentje winnen. En dat is het Townhouse”, aldus Bas Tolmeijer, juryvoorzitter van de Dutch Hotel Award.

Uiteindelijk gaven de originaliteit en innovatieve uitwerking van het selfserviceconcept en de slimme inzet van moderne technologie en sociale media van het Townhouse de doorslag, aldus Tolmeijer: “Het Townhouse heeft een topprestatie neergezet. Wij als jury hebben gezien dat alles klopt in het bedrijf.”

Erkenning

Rino Soeters, directeur van La Bergère Group waarvan het hotel onderdeel uitmaakt: “Dit is de kroon op twee jaar lang bikkelen en de bevestiging dat ons selfserviceconcept werkt. Ik wil het managementteam een veer op de hoed steken en ook de jury bedanken voor haar erkenning.”

Het is de tweede prijs voor het hotel dat twee jaar geleden gekroond werd tot beste concept tijdens de Venuez Hospitality & Style Award 2011 en sinds 2010 het duurzame keurmerk Green Key Goud voert.