Nieuw festival in Utrecht opent poorten

AMSTERDAM – Zaterdag 14 Mei gaan de poorten open van Utrechts nieuwste festival, Symphonica Elektronica (SET). Het festival vindt plaats bij de Haarrijnse plas.

Tijdens het nieuwe festival passeren verschillende genres muziek de revue, van techno tot breakbeat, van hiphop tot balkan.

De organisatie deinst naar eigen zeggen nergens voor terug, wat moet resulteren in een originele, maar bovenal dansbare programmering. Ook is er aandacht voor nieuw muzikaal talent uit Utrecht. Op het Utrecht-podium hebben de lokale talenten de ruimte om hun kwaliteiten te laten zien aan de gevestigde orde.

Naast het uitgebreide muzikale programma is er ook een theaterprogramma. Diverse poëten, cabaretiers, goochelaars , jongleurs en andere (klein)kunstenaars tonen tijdens het festival hun kunsten. SETfest zegt op hun site alle facetten van een veelzijdig festival te bieden: eten, muziek, gratis toiletten en de mogelijkheid om pootje te baden aan de Haarrijnse plas.

“Kortom: een festival voor zowel de puriteinen als voor de liefhebbers van een stevig potje dansen,” aldus de organisatie.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie