Een groep schutters heeft maandag een hotel in de Malinese hoofdstad Bamako aangevallen dat is omgevormd tot hofdkwartier van de militaire trainingsmissie van de Europese Unie in het land.

Twee aanvallers zijn volgens de minister opgepakt en een gedood. De politie verhoort de twee arrestanten. De tas die de doodgeschoten aanvaller bij zich droeg wordt onderzocht, omdat die mogelijk explosieven zou bevatten.

Alle militairen en burgerleden van de EU-missie (EUTM) bleven ongedeerd, twitterde EUTM. Van de opleidingsmissie maakt ook een Nederlandse militair deel uit.

"De aanvallers probeerden het gebouw binnen te dringen via de hoofdingang en de bewakers voor de ingang openden het vuur", zegt een getuige bij hotel Nord-Sud. "Het schieten ging enkele minuten door."

Het is al langere tijd onrustig in Mali. Zo viel in februari een gewapende groepering een basis van de Verenigde Naties in het noordoosten van Mali aan. Daarbij werden in totaal vijf militairen van de vredesmacht gedood en raakten dertig anderen gewond.