Voor kampeerders op het Lowlands-campingterrein die onder de modder, zweet en schraal bier zitten, is er een alternatieve manier om schoon te worden. Een wasmachinefabrikant staat het hele weekend op het festivalterrein in Biddinghuizen met een enorme wasmachine voor smerige festivalgangers.

Lowlanders kunnen zichzelf daar schoon laten spoelen tijdens een intiem schuimfeest en ondertussen hun vieze kleding laten wassen. "Het beste alternatief voor de campingdouche. De enige plek in Nederland waar je jezelf schoon kunt dansen. Vies naar binnen, schoon naar buiten. Mijn advies: alles uit, behalve het licht", aldus de enthousiaste mc.

Om het sopfeest in de megawasmachine nog wat extra op te fleuren, was er zaterdagmiddag een speciale act ingehuurd. Kleine wasjes grote wasjes-zanger Trafassi zorgde in hoogst eigen persoon voor de wasmuziek.

De massale opfrisbeurt trok zaterdag een gestage stroom feestvierders die in onderbroek, bikini of zwembroek en getooid met knalrode badmuts het spektakel wilden meemaken. Buiten de enorme wasmachine trok het festijn een veelvoud van het aantal enthousiaste deelnemers als nieuwsgierige toeschouwer.