Recensieoverzicht: 'De Staat heeft geen last van imagoschade op Lowlands'

De Staat zette zaterdagavond een stevig optreden neer op Alpha-stage op Lowlands. De groep kreeg begin augustus veel reacties nadat ze een miljoen euro subsidie over vier jaar kreeg toegewezen. Toch is er van enige imagoschade geen sprake, concluderen verschillende media na het optreden van de band.

Het Parool - 'Verontwaardiging over subsidie liet band niet onberoerd'

"Op Lowlands wordt De Staat aangekondigd als de grootste rockgroep van Nederland. En daar is niets overdrevens aan. De roem strekt zich zelfs uit tot buiten de landsgrenzen. Alle verontwaardiging over de subsidie heeft de band niet onberoerd gelaten. Zal je ook maar gebeuren: het ene moment vindt iedereen je geweldig, even later krijg je bakken stront over je heen. (..) Aan het einde van de zaterdagmiddag begeeft een enorme mensenmassa zich richting Alpha, de grootste tent van het festival. Natuurlijk, ze worden gemaakt, van die grappen waarin de woorden 'mijn' en 'belastinggeld' voorkomen, maar het is allemaal heel goedmoedig."

Lees de volledige recensie

3voor12 - 'Groep hard op weg mains

"De Staat is hard op weg mainstream te worden. Afgelopen week draaide Rob Stenders het stekelige 'Witch Doctor' gewoon overdag op Radio 2. En in een voorbeschouwing van De Telegraaf voor de Lowlands-zaterdag gaf men schoorvoetend toe dat deze ‘subsidieslurpers' toch wel een van de hoogtepunten zouden worden. Het kan raar verkeren met de Nijmeegse rockband rond frontman Torre Florim, bijna tien jaar nadat Eric Corton ze spontaan op de radio draaide. De Staat streeft naar totaaltheater."

Lees de volledige recensie

De Telegraaf- 'Een vroeg hoogtepunt op tweede dag'

"Het duurt even voordat het publiek meegaat in het geweld van De Staat. Maar uiteindelijk komt het helemaal goed met hen en de Nijmegenaren, die zo hun zoveelste festival platspelen deze zomer. De Staat doet precies waarvoor ze naar Biddinghuizen zijn gehaald en vlak voor het avondeten een dijk van rockshow neer. (..) Met afsluiter Witch doctor breekt De Staat het laatste restje verzet. Het publiek balt de vuist, gooit hem in de lucht en zet het op een springen, voor alsnog een vroeg hoogtepunt deze tweede festivaldag."

Lees de volledige recensie

Lees alles over Lowlands in ons dossier

Lees meer over:
Tip de redactie