De Britse band Muse sloot afgelopen vrijdag op Lowlands de dag af met een optreden in de Alpha. De recensies zijn erg positief: met name de setlist wordt geprezen.

3voor12 - geeft geen sterren

"Het trio weet Lowlands tot de achterste rijen, nee, tot buiten de tent te verenigen. Matthew Bellamy blijft al jaren goed zingen, het geluid is 'as always' moddervet. Tussen de hits door speelt de band een paar energieke instrumentale intermezzo’s. Goed voor de afwisseling. Ook belangrijk: Muse blijft nog altijd van het heden. Een album dat van begin tot eind goed is, heeft de band sinds Black Holes And Revelations niet meer gemaakt, maar op elke plaat sindsdien staat tenminste één dikke uitschieter die in zo’n Alphatent gretig wordt omarmd. Muse maakt het wederom waar en daarover is niemand echt verbaasd."

Lees de volledige recensie

NRC - geeft geen sterren

"Muse kwam, zag en triomfeerde met een euforische set die ondanks het technocratische karakter van hun snoei- en snerpharde muziek bijna louter meezingers opleverde. Dit is de band die iedereen wilde zien en die misschien wel het beste de nieuwe Lowlandsgedachte belichaamt. Rock is uit, maar een rockband die gebruik maakt van alle beschikbare technische middelen appelleert aan de interesses van de Lowlander, die ook niet vies is van een beetje wetenschap of andere kunstdisciplines dan alleen popmuziek."

Lees de volledige recensie

Volkskrant - 4 sterren

"Wat heeft die band sinds het debuut in 1999 een rij sterke singles bij elkaar geschreven. En wat is die Matt Bellamy een goede gitarist geworden met de jaren. Eigenlijk viel op het optreden maar één ding aan te merken, namelijk dat het in de Ziggo Dome nóg grootser en heftiger was, met rondvliegende drones en een Bellamy die nog nét even wat meer vanuit de tenen zong dan hier, vanavond, in Biddinghuizen. Aan de vaststelling dat de Lowlandsvrijdag een vorstelijke afsluiter had, doet dat misschien íets af. Maar niet heel veel."

Lees de volledige recensie