Optreden Marco Bakker op Lowlands meteen eerste keer op festival voor zanger

Marco Bakker is dit weekend voor het eerst in zijn leven op een festival te vinden. De zanger geeft met Ernst Daniël Smid, Henk Poort en een klassiek orkest zondag op Lowlands een ode aan dit jaar overleden popsterren.

De 78-jarige zanger neemt zijn vrouw Willeke van Ammelrooy en kleinzoon mee naar het festival, zo vertelt hij in AD. "Ik ben nog nooit op een festival als Lowlands geweest. Op het gebied van popmuziek houd ik meer van Sting en Mark Knopfler. Maar als een artiest goede kwaliteit brengt, doet het genre er niet toe, is mijn overtuiging."

Met zijn collega’s van de 3 Baritons brengt hij een ode aan overleden popsterren. "Dat zijn er nogal wat, helaas. David Bowie, Prince, Lemmy van Motörhead, Glenn Frey van The Eagles, Maurice White van Earth, Wind & Fire. Ze waren allemaal jonger dan ik."

Dat zij op jongere leeftijd stierven dan Bakker, zette hem aan het denken over zijn eigen sterfelijkheid. "Ik kan nog twintig jaar te gaan hebben, maar het kan ook morgen afgelopen zijn. Dat besef ik heel goed. Daarom zeg ik: geniet van het leven en blijf nieuwsgierig."

Lees meer over:
Tip de redactie