BIDDINGHUIZEN - Het einde van de tweede dag Lowlands brengt een gemêleerd gezelschap voort, waaronder Of Monsters And Men en Skrillex. Triggerfinger gaat een samenwerking aan met De Jeugd Van Tegenwoordig.

Met Triggerfinger haalt Lowlands een van de beste Belgische groepen van het moment binnen. En een aangename verrassing: na enkele nummers komt De Jeugd Van Tegenwoordig op het podium. Samen met Triggerfinger voeren ze het lied Sexy Beesten uit. Het is prachtig om de stoere Block de melige teksten van De Jeugd te zien zingen.

Daarna volgt nog een ingetogen versie van I Follow Rivers, de Lykke Li-hit waarmee Triggerfinger in Nederland hoog scoorde. Maar de sterkste momenten in de set zijn toch te vinden in het harde gitaargeweld van Block en de indrukwekkende drumpartijen van Mario Goossens. (LdJ)

Of Monsters And Men

De zeskoppige IJslandse folkband Of Monsters And Men brak dit jaar door met de hitsingle Little Talks van het debuutalbum My Head Is An Animal. Zangeres Nanna Bryndís Hilmarsdóttir en zanger Ragnar Þórhallsson vormen het spil van de band, maar moeten af en toe nog moeite doen tot het publiek door te dringen.

Desondanks is er veel interesse voor de band die pas in 2010 is opgericht. Tot ver buiten de festivaltent zijn er liefhebbers neergestreken om Of Monsters And Men te bewonderen. Voor zover er al een spanningsboog waar te nemen is tijdens het optreden, wordt deze meteen teniet gedaan na die ene hit. Toch zit er veel potentieel in deze IJslanders. (PO)

Skrillex

Na zijn EP Bangarang heeft de wereld definitief kennisgenomen van Skrillex, het alter ego van Sonny Moore. Met zijn kijk op dubstep heeft de Amerikaan zichzelf een plek in de schijnwerpers bezorgd. Tijdens zijn show op Lowlands staan de schijnwerpers juist niet op hem gericht, terwijl hij toch een imposante lichtshow heeft meegenomen.

Wat meteen de vraag oproept wat Skrillex daar nu eigenlijk een uur lang heeft staan doen. We zien zijn silhouet af en toe op en neer springen en een beetje dansen achter zijn draaitafel, maar het lijkt er niet op dat hij ter plekke zijn plaatjes aan elkaar draait. En zelfs als hij dat wel doet, dan is zijn optreden nog altijd niet meer dan fraaie verlichting en hippe visuals. (PO)

Lees alles over Lowlands in onze special