Punkrockband bespot logo Lowlands

BIDDINGHUIZEN - Terwijl de broeiende zon boven het uitverkochte Lowlands wordt verhuld door een wolkensluier, stelt Me First and The Gimme Gimmes dat Lowlands zelfmoord promoot.

De beproefde formule van feestpunkband Me First and The Gimme Gimmes is door de jaren heen wat sleets geworden. Weinig verrassende punkrockcovers van evergreens als Seasons In The Sun van Terry Jacks, Jolene van Dolly Parton en Nobody Does It Better van Carly Simon kennen we onderhand wel.

De tropische temperaturen weerhouden de leden van Me First and The Gimme Gimmes er bovendien niet van flauwe grappen te maken en zowel het publiek als andere bands op de korrel te nemen. Het logo van Lowlands (een scheermesje) wordt gezien als het aanzetten tot zelfmoord. Die flauwekul is het enige dat de band te bieden heeft behalve wederom hetzelfde kunstje.

Patrick Watson

De Canadese singer-songwriter Patrick Watson bracht in april het album Adventures In Your Own Backyard uit; een dynamisch album dat ook live goed uit de voeten komt. De sterkte van Watson ligt dan ook in de verschillende gemoedstoestanden en kleuren die in zijn set voorkomen.

De rode draad in Watsons show is overduidelijk zijn hoge, ietwat hese stemgeluid dat ver boven het bandgeluid uitstijgt. Soms lijkt de zanger zichzelf te verliezen in zijn eigen teksten en pianospel. Het publiek dwaalt soms af en dat is zonde. Patrick Watson en zijn bandleden verdienen de volle aandacht.

Hot Chip

De elektronische en groovende discopop die we kennen van bands als LCD Soundsystem en CSS leek een langzame dood te sterven, tot Hot Chip daar een stokje voor stak. Het is één van de weinige bands in die stroming die nog steeds vol enthousiasme muziek maakt en overtuigende shows blijft geven.

Hot Chip overtuigt al bij de eerste paar nummers. De set wordt gekenmerkt door stomende elektronische beats, felle lichten en misschien wel het belangrijkste ingrediënt van het laatste album In Our Heads: smeuïge jaren tachtig-synthesizerloopjes. Een combinatie die een volle Bravotent laat springen, dansen en zweten.

Bekijk lezersfoto's op NUFoto

Lees alles over Lowlands op onze special

NUwerk

Tip de redactie