Lowlandsdirecteur tevreden met programmering na minder jaar

AMSTERDAM - Festivaldirecteur Eric van Eerdenburg is tevreden met de programmering van Lowlands. "Vorig jaar misten we een paar headliners. Ik hoop dat we dat dit jaar hebben goedgemaakt."

De editie van 2011 kreeg kritiek omdat er relatief weinig grote namen stonden geprogrammeerd. "Dit jaar ging het soepel", zegt Van Eerdenburg. "Er was al vrij snel sprake van Foo Fighters en ook The Black Keys en Skrillex hadden we vroeg binnen. Daarnaast hebben we acts als Kasabian en Bloc Party."

De festivaldirecteur vindt dat het programma 'aan de bovenkant klopt' en geeft het een 'dikke acht'. Volgens hem is het een van de betere line-ups in de geschiedenis van Lowlands. "De reacties van mensen zijn goed, al ligt het niet alleen aan onze programmeurs", geeft Van Eerdenburg aan.

Geluk

"Dit jaar zijn er meer grote acts op tour. Het ene jaar heb je iets meer geluk dan het andere jaar. Zo simpel is het gewoon." Naast de grote namen is de directeur van Lowlands ook te spreken over de minder bekende artiesten die geboekt zijn. Voor de eerste festivaldag op vrijdag tipt hij Lianne La Havas.

"Ze heeft een eigen sfeer. Ik ga zeker even kijken naar haar." Op zaterdag is Van Eerdenburg terug te vinden bij het optreden van Blaudzun. "Een van de Nederlandse artiesten die me het meest raakt."

En mensen die van singer songwriters met een piano houden, moeten zondag naar Trixie Whitley gaan kijken. "Ik heb haar gezien op het Bonnaroo festival in Amerika en toen meteen geboekt. Ze is heel intens op het podium."

Lees alles over Lowlands op onze special

Bekijk de lezersfoto's

Lees meer over:
Tip de redactie