Geen taart op jarig Lowlands

BIDDINGHUIZEN - ''Even twijfelden we of we iedereen bij binnenkomst een gebakje zouden geven. Maar met 55.000 bezoekers zou dat een slagroomgevecht worden."

Het Nederlandse muziekfestival Lowlands viert komend weekend zijn 20-jarig bestaan, maar directeur Eric van Eerdenburg vindt jubileumactiviteiten niet nodig. ''Een festival moet elk jaar een bijzonder festijn worden."

Dat wordt het volgens Van Eerdenburg toch wel. De hoogtepunten bestaan naar zijn zeggen niet alleen uit de bekende acts als de Foo Fighters, The Black Keys en Skrillex. ''Die zullen sowieso goed presteren en goed worden ontvangen. Maar Lowlands blijkt niet voor niets achteraf vaak beter dan vooraf voorspeld. Er komen weer veel goede acts die nog maar weinig mensen kennen", voorspelt hij.

Persoonlijk kijkt Van Eerdenburg vooral uit naar het indiekwartet Bloc Party, dat na een winterslaap van 3 jaar weer aan de bak gaat. ''In september komt hun nieuwe album uit. Ik ben heel erg benieuwd welk nieuw materiaal ze gaan spelen."

15 minuten

De opvallendste artiesten treden zondagochtend op: politici van diverse partijen krijgen ieder een kwartier de tijd om te speechen over de toekomst van Nederland. Bezoekers sturen via Twitter vragen in om na afloop een discussie op gang te brengen.

En 15 minuten per partij is niet te lang, vindt Van Eerdenburg. ''Nou ja, dat ligt eraan wie er spreekt. Het kan zo voorbijvliegen, maar als de zaal leegloopt, weet de spreker in elk geval dat hij of zij de komende weken nog op speechcursus moet."

Alle berichten over Lowlands in ons nieuwsdossier

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie