LONDEN - De Nederlandse hockeysters hebben zondag in hun eerste wedstrijd op de Olympische Spelen België verslagen.

In Londen werd het 3-0. Olympische debutanten Kim Lammers (tweemaal) en Caia van Maasakker zorgden voor de Nederlandse productie.

Vanaf het eerste fluitsignaal was Oranje de bovenliggende ploeg in de Riverbank Arena. Het enorme overwicht van Nederland leidde ook tot een aantal goede mogelijkheden.

Twee corners - waarvan er een op de lat belandde - en schotkansen voor Lidewij Welten, Naomi van As en Kitty van Male leverden echter geen doelpunten op.

De ban werd pas kort voor rust gebroken door Lammers. De topscorer van de Rabo Hoofdklasse scoorde met een prachtige tip-in na een uitstekende pass van Eva de Goede, die zondag haar honderdste interland speelde.

Lammers zorgde in het begin van de tweede helft ook voor de tweede Oranjetreffer. De spits van Laren reageerde uiterst attent op een voorzet van Ellen Hoog, waardoor de zeventienjarige Belgische goalie Aisling D’Hooghe opnieuw geklopt was.

Strafcorner

Ruim tien minuten later bepaalde Caia van Maasakker, tot het uitvallen van Willemijn Bos nog zeventiende vrouw, de eindstand op 3-0 uit een strafcorner.

Oranje, dat momenteel koploper is in poule A, komt dinsdag opnieuw in actie in Londen. De formatie van bondscoach Max Caldas neemt het in de tweede wedstrijd op tegen Japan. De Aziaten spelen eerst zondagavond nog tegen Groot-Brittannië. 

Lees alles over de Spelen op onze special