HOOFDDORP – Volgens Stuart Pearce blijft Uruguay de kanshebber bij uitstek om groep A te winnen op het olympisch voetbaltoernooi.

Dat zegt de trainer tegenover de BBC. Daarvoor zouden de Zuid-Amerikanen, die met nog één duel te gaan derde staan, dan wel het Groot-Brittannië van Pearce moeten kloppen.

“Ik denk dat Uruguay nog steeds de favoriet is. De winnaar gaat door en de verliezer moet naar huis. Dat maakt het extra spannend.”

De 22-jarige middenvelder Joe Allen, spelend voor Swansea maar in de belangstelling van Liverpool, is het met zijn trainer eens.

“Uruguay heeft een zeer sterk team. We moeten ons best doen om van hen te kunnen winnen. Hopelijk heeft de overwinning op de Verenigde Arabische Emiraten ons echter een stimulans gegeven. Dan weet ik zeker dat we vol uit de startblokken zullen schieten.”

Giggs

Groot-Brittannië won zondag op een uitverkocht Wembley voor het eerst sinds 1960 weer een officieel duel. Het versloeg de Verenigde Arabische Emiraten met 3-1. De 38-jarige aanvoerder Ryan Giggs nam een van de doelpunten voor zijn rekening.

Daarmee delen de Britten de eerste plek in Groep A met Senegal. Beide landen hebben vier punten, één meer dan nummer drie Uruguay. De Verenigde Arabische Emiraten heeft met nul punten geen kans meer op het behalen van de kwartfinale.