Actrice Sabine Koning was zeventien jaar lang te zien in ‘GTST’. Ze emigreerde naar Amerika voor de liefde, maar is weer single en heeft bepaald geen luxe leven, was gisteren te zien in ‘Bridget in Hollywood’ (Net 5).

Bridget Maasland zocht de actrice op.

Lees ook op LINDAnieuws: Esmee Denters, van wereldster tot frozen-yoghurtverkoopster

Sleutelpersonage in ‘GTST’
Ze was een bekend gezicht in miljoenen huiskamers. Als Anita Dendermonde was Sabine Koning jarenlang één van de belangrijkste personages in ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’. Maar Sabine ontmoette de liefde van haar leven en verhuisde naar Amerika. Daar bouwde ze een mooi bestaan op, maar nu de relatie na zeven jaar is beëindigd, staat ze er weer alleen voor. Dat valt haar af en toe best zwaar, zo vertelt ze in een openhartig gesprek met Bridget.

Ongewild kinderloos
Ze heeft een behoorlijk pittig jaar achter de rug, in het zonnige Californië. Haar vriend maakte een eind aan de relatie, waardoor ze op zoek moest naar andere woonruimte. Sinds die tijd leeft ze volgens eigen zeggen “van paycheck naar paycheck”. Het einde van de relatie was niet de enige tegenslag: ze kwam er vorig jaar achter dat ze geen kinderen kan krijgen. “Ik had altijd een kinderwens. Nee, 2015 staat niet in mijn boek als beste jaar.”

Nieuw begin met haar honden
Intussen werkt ze in een hondentrimsalon als manager. Zelf heeft ze drie honden, die ze als haar kinderen ziet. Als het aan Sabine ligt, markeert 2016 een nieuw begin in haar leven. Maar of ze ooit nog terug komt naar Nederland, is de vraag: “Ik voel me hier zo thuis. Het voelt heel vrij.”

Bekijk het fragment op LINDAnieuws.

Meer LINDAnieuws? Download nu de app. Klik hier voor de App Store en hier voor de Google PlayStore.