Het is tijd voor het favoriete LINDAnieuws-lijstje van de week. Start je gegarandeerd lachend de maandag mee op.

1. Bianca: “Ik werk al een aantal jaren in een schoenenwinkel. Op een dag hielp ik een mevrouw die in een rolstoel zat en niet kon lopen. Toen ze een paar schoenen aan had en ze kritisch bekeek, vroeg ik: ‘En, hoe lopen ze uhm… Zitten ze?'”

2. Anja: “Ik werkte als masseuse in een sauna. De mevrouw die ik zou gaan masseren, zag er opvallend uit: ze droeg een rode badjas, rode slippers, een rode badhanddoek en een rode bril. Toen wij in de behandelruimte inliepen, zei ik: ‘U kunt gaan liggen, hang uw badjas maar op aan het rode haakje…'”

3. Lisa: “Ik werkte een tijdje terug bij een drogist waar ze ook afslankproducten verkopen. Toen ik aan de kassa stond en een vrouw afslankthee bij me afrekende, zei ze: ‘Ik ben zo blij dat jullie de afslank thee weer hebben.’ Ze was niet de slankste, maar vertelde me dat ze het ook niet dronk om af te vallen. Waarop ik reageerde: ‘Nee dat is te zien mevrouw.'”

4. Carry: “Toen ik een jaar of zestien was, belde ik een vriend. Zijn moeder nam de telefoon op en vertelde dat hij er niet was en vroeg of ze een boodschap kon doorgeven. Waarop ik zei dat dat niet kon, omdat het ‘een grote boodschap’ was.”

5. Hanne: “Ik werk bij een barretje, waar ik laatst een drankje ging drinken met mijn vriendinnen. We zaten buiten en ik vertelde in geuren en kleuren over hoe knap mijn bazen wel niet waren. Pas na tien minuten kwam ik erachter dat de raam open stond…”

6. Birgit: “Ik stond in de kroeg en wilde van mijn kauwgom af. Er was geen prullenbak, bierviltje of zakdoekje in de buurt, dus besloot ik ‘m dan toch maar onopvallend onder een barkruk te plakken. Helaas lukte dat niet helemaal: de jongen op de barkruk stond snel op toen ik de kauwgom in plaats van op de kruk per ongeluk op zijn kont plakte.”

7. Eline: “Toen ik een jaar of tien was, waren we op vakantie met het gezin. Nadat mijn zusje en ik in de zee gezwommen hadden en terugliepen naar het strand, stond er een man met dezelfde zwembroek als onze vader met zijn rug naar ons toe. Ik kneep hem in zijn kont, maar toen hij zich omdraaide, zag ik dat het mijn vader niet was. Oeps.”

8. Linda: “Ik werkte net twee weken als receptioniste bij een autodealer, toen er een dame binnen kwam. Ze vermoedde dat er iets niet goed was met de hoofdverlichting van haar auto: of de monteur misschien even tijd had om er naar te kijken. Dus ik zwaaide de deur naar de werkplaats open en riep: ‘Heeft er iemand even tijd om naar de koplampen van deze mevrouw te kijken?'”

9. Wendy: “Ik zat met mijn vriend in het vliegtuig. We kregen een warme maaltijd waarop stond ‘no pork’. Toen het lipje om de maaltijd te openen afbrak, zei ik tegen mij vriend: ‘Hoe moet ik mijn maaltijd nu openmaken als ik er niet in mag porken?’ Mijn vriend kwam vervolgens niet meer bij van het lachen.”

10. Ingrid: “Voordat ik met mijn zoontje naar de supermarkt ging, maakten we samen een boodschappenlijstje: bananen, koekjes, kwark, maandverband… ‘Waar is dat voor mama?’, vroeg mijn zoontje. Nadat ik het kort had uitgelegd, vertrokken we naar de supermarkt. Eenmaal in de winkel kwam ik erachter dat ik mijn boodschappenlijstje was vergeten. Wat stond er ook alweer allemaal op? Gelukkig wist mijn zoontje het antwoord: ‘Mam, ik weet het weer’, riep hij door de winkel. ‘Je moest toch iets voor je vagina hebben?'”

Meer genante verhalen? Klik hier.

Meer LINDAnieuws? Download nu de app. Klik hier voor de App Store en hier voor de Google PlayStore.