Nederlanders die dit weekend naar de Franse Alpen gaan, krijgen wegens sneeuwval mogelijk te maken met grote verkeersproblemen. 

De Franse weerdienst verwacht veel sneeuwval op vrijdagnacht en zaterdagochtend. De VerkeersInformatieDienst (VID) adviseert Nederlanders daarom pas zaterdag na het middaguur de weg op te gaan. 

Verschillende wegen zullen vermoedelijk worden afgesloten in afwachting van sneeuwploegen. Vooral van en naar het bij Nederlanders populaire Val Thorens verwacht de VID problemen.

In de Franse skigebieden valt naar verwachting 20 tot 30 centimeter sneeuw en hogerop zelfs 40 tot 50 centimeter. De Franse weerdienst heeft code oranje afgegeven. Pas zaterdagmiddag wordt de lucht warmer en stijgt de sneeuwvalgrens.

Veel Nederlanders zijn wegens de kerstvakantie onderweg van of naar de Franse Alpen. Zaterdag is de drukste dag van de week, omdat veel accommodaties alleen geboekt kunnen worden van zaterdag tot zaterdag. Ook in de andere Alpenlanden kunnen volgens de VID wintersportfiles ontstaan.