Studenten zijn lang niet overal tevreden over het Engels van hun docenten. Docenten in Enschede en Eindhoven scoorden een magere 6,3 op hun taalvaardigheid Engels. 

Duidelijk beter is het Engels van de docenten in Maastricht (7,4) en Groningen (7,2). Dat meldt de Keuzegids Universiteiten 2018 die woensdag verschijnt.

De docenten van de technische universiteiten "hebben waarschijnlijk in veel gevallen een grotere wiskunde- dan een talenknobbel", aldus de gids. 

Groeipijnen

Volgens de keuzegids is Wageningen University opnieuw de beste universiteit van Nederland. "Het aantal eerstejaars verdubbelt er elke tien jaar, maar van groeipijnen geen spoor. Nog steeds heeft deze groene universiteit het hoogste studiesucces, de meest tevreden studenten én de beste beoordelingen", aldus de gids.

De keuzegids beschrijft en vergelijkt alle universitaire bacheloropleidingen. De best beoordeelde opleidingen, met minstens 75 punten op een schaal van 20 tot 100, krijgen een "ster" en mogen zich een jaar lang topopleiding noemen. Dit jaar geldt dat voor 66 universitaire bacheloropleidingen.

De drie universiteiten die het sterkst dalen, Leiden, Eindhoven en Rotterdam, hebben volgens de keuzegids één ding gemeen: hun aantal eerstejaars is in zes jaar sterk gegroeid, met minstens 30 procent. "Kritiek van studenten op begeleiding en faciliteiten verraadt dat deze groei niet goed opgevangen is."