Het Nationaal Fonds Kinderhulp gaat deze zomer een test doen met 'zomerpakketten' voor kinderen uit arme gezinnen. Dankzij een doos vol spellen en bonnen kunnen de kinderen toch een beetje vakantie ervaren.

In Nederland leven 421.000 kinderen in armoede. Driekwart van deze groep gaat nooit op vakantie, omdat hun ouders er geen geld voor hebben.

"Waar andere kinderen uitkijken naar de zomervakantie, ziet deze groep er als een berg tegen op", stelt een woordvoerder. "Ze maken geen leuke dingen mee in de vakantie en hebben als zij terug gaan naar school niets leuks te vertellen. De impact hiervan op die groep is niet te onderschatten."

Het 'zomerpretpakket' moet deze groep kinderen helpen de zomer door te komen en toch een aantal leuke dingen te kunnen ondernemen. In de dozen zitten onder meer vakantieboeken, een strandbal, zonnebrand, stoepkrijt en klein speelgoed. Ook bevat het pakket een kledingbon, een bon voor een bezoek aan een pretpark en een bioscoopbon.

Bedrijven

Voor de test zijn driehonderd dozen beschikbaar. Deze worden de komende week uitgedeeld aan kinderen van armlastige gezinnen in Rotterdam, Oss en Breda. Het fonds hoopt het project volgend jaar verder uit te kunnen rollen.

De pakketten zijn samengesteld en worden bekostigd dankzij bijdragen van het bedrijfsleven. Kinderhulp hoopt dat het succes van het project meer partijen trekt die ook in het initiatief willen investeren.