Meteorologen waarschuwen: pas op voor verbranding

Het wordt zondag een warme dag in Nederland, waarbij het kwik tussen de 25 en 30 graden kan oplopen. Volgens deskundigen is het oppassen geblazen. "Je kunt binnen tien tot vijftien minuten verbranden."

Meteorologen van Weeronline laten weten dat de zonkracht erg sterk kan zijn. Met name in het zuiden wordt het "tropisch warm", in het Waddengebied wordt het met 22 tot 24 graden wat koeler dan de rest van het land.

"Wie gaat genieten van de zon moet zich bewust zijn van de hoge zonkracht. Vandaag heeft het zuidoosten al zonkracht 8 en morgen geldt dit ook voor het zuidwesten en midden van het land", aldus Weeronline.

Insmeren

Omdat de huid bij deze zonkracht al vrij snel kan verbranden, raden de meteorologen mensen aan om zich een halfuur voor het naar buiten gaan alvast in te smeren.

"Blijf dit om de paar uur herhalen. Tussen 12.00 en 15.00 uur staat de zon het hoogst aan de hemel en is de kans op verbranden het grootst. Voor mensen die snel verbranden is het dus beter om midden op de dag niet in de volle zon te gaan zitten."

Lees meer over:
Tip de redactie