Meer begeleiders in kinderopvang vanaf januari 2018

Vanaf januari 2018 komt er meer en betere begeleiding in de kinderopvang en moeten begeleiders aan hogere kwaliteitseisen voldoen. Er komt voor werkende ouders één financieringssysteem (kinderopvangtoeslag) voor zowel kinderopvang als peuterspeelzaalwerk.

De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met het plan van minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) dat de financiering mogelijk maakt, meldt 1848.nl.

Zo moet er volgend jaar meer aandacht voor de ontwikkeling van kinderen komen en krijgen alle kinderen een mentor. Alle medewerkers in de kinderopvang en op de peuterspeelzalen moeten goed Nederlands kunnen spreken, zij moeten aan bepaalde taaleisen voldoen. Ten slotte komen er meer leiders per baby, dat wordt één leidster per drie baby's. Nu is er nog één leidster op vier baby's.

Volgens de minister moet het niet uitmaken of kinderen rijke of arme ouders hebben. "Alle kinderen verdienen het om al vroeg samen te kunnen spelen en daarbij ook spelenderwijs te leren. Dat geeft ze niet alleen veel plezier, maar daarna ook een goede start op de basisschool."

Lees meer over:
Tip de redactie