De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de verkoop van vijftien speelgoedtrampolines van veertien merken verboden. Met de trampolines blijkt nogal wat mis te zijn.

"Tweederde van de vijftien trampolines voldeed niet aan de technische veiligheidseisen'', aldus de organisatie. Bij andere trampolines waren er geen veiligheidswaarschuwingen aanwezig. De mankementen liepen uiteen van een onvoldoende bedekking van het frame tot de aanwezigheid van scherpe randen en punten. 

Het onderzoek liep tot eind 2016. Trampolines van nieuwe merken die later op de markt zijn gebracht, liggen nog wel in de winkels.

Dat deze vorm van speelgoed niet zonder gevaar is, blijkt ook uit de bezoekjes aan eerstehulpposten na gebruik ervan, zo'n vierhonderd per jaar. "In ruim de helft van de gevallen gaat het om fracturen, meestal bij jonge kinderen'', telde de NVWA.

Op de website van de NVWA staat een overzicht van de onderzochte speelgoedtrampolines. Ze zijn inmiddels allemaal al uit de speelgoedwinkels en warenhuizen verdwenen.