De Keukenhof in Lisse meldt "bijzonder goede paasdagen" te hebben gehad, onder meer door het mooie weer zaterdag. Er zijn 150.000 bezoekers geweest.

Van de belangstellenden kwam 80 procent uit het buitenland. Er was veel animo onder Nederlandse gezinnen, Duitsers en Amerikanen, maar ook meldden zich opvallend veel Belgen en Fransen.

Volgens directeur Bart Siemerink staat het park prachtig in bloei, evenals de bollenvelden in de omgeving. Ook dat zorgt voor meer bezoekers.

Bovendien valt het paasweekend dit jaar gunstig, zo midden april. Vorig jaar was dat eind maart en toen was het nog erg koud. "Er waren dat paasweekend veel, veel minder bezoekers", aldus een woordvoerster.
 

Gezellig druk

In andere attractieparken, waaronder de Efteling, Apenheul en Duinrell, is het maandag "gezellig druk". Dat zei voorzitter Mascha van Till van de Club van Elf, de grootste dagattracties van Nederland.

Voor een aantal parken is het seizoen dit paasweekend officieel begonnen. Exacte bezoekersaantallen kan Van Till niet noemen; ze heeft een belrondje gedaan waaruit blijkt dat voor de meeste parken het aantal bezoekers "volgens prognose of beter" is.

Zondag was het weer niet echt fraai en maandag is het zonnig maar vrij koud, aldus de voorzitter, zelf directeur van Walibi Holland. "Maar we mogen zeker niet klagen. Het was niet echt mooi strandweer en dat pakt vooral goed uit voor Duinrell en Madurodam in Den Haag."