Een goed seksleven zou kunnen zorgen voor betere prestaties op het werk. Werknemers zouden zich gelukkiger voelen en daardoor met meer plezier de taken op hun werk uitvoeren.

Uit een onderzoek van Oregon State University onder 159 getrouwde werkende stellen zou blijken dat degenen die de avond voor hun werkdag seks hadden, beter presteerden op hun werk dan collega's die geen seks hadden gehad.

Uit de studie, die gepubliceerd werd in het Journal of Management, zou volgens de onderzoekers ook blijken dat werknemers die vaker seks hebben dan hun collega's gelukkiger zijn in hun werk.

Degenen die frequent tussen de lakens kruipen, zouden vrolijker en tevredener dan normaal op hun werkplek aankomen en zich tijdens hun werk met meer enthousiasme op hun taken storten, wat zou resulteren in meer plezier in hun baan.

Professor Keith Leavitt, die aan het onderzoek meewerkte, zegt: "Een fijne relatie met een gezond seksleven kan ervoor zorgen dat werknemers gelukkiger en meer toegewijd zijn aan hun werk, wat als gevolg heeft dat hun collega’s en het bedrijf waar ze werken, hier ook voordeel van hebben."

Volgens Leavitt zijn er al meerdere landen op de hoogte van deze feiten. Zo zou een gemeenteraad in Zweden zelfs hebben voorgesteld om werknemers van de gemeente een uur extra per week vrij te geven, zodat ze meer tijd hebben om seks te hebben.

Stress

Volgens de studie zou door seks werkgerelateerde stress flink verlaagd kunnen worden door de chemicaliën en hormonen die vrijkomen en terechtkomen in het beloningsgedeelte van de hersenen.  

Volgens professor Leavitt kan het fijne gevoel van seks maar liefst 24 uur aanhouden. "Dat bewijst maar weer eens dat seks sociale, emotionele en psychologische voordelen kan opleveren. Reden genoeg dus om je seksleven prioriteit te geven en er tijd voor vrij te maken", aldus de professor.