De vijftiende editie van Masters of LXRY, die volgende week plaatsvindt, belooft groter dan ooit te worden. De luxebeurs, voorheen de Miljonair Fair, overtreft dit jaar alle voorgaande edities in omvang.

Meer dan vierhonderd deelnemers tonen op 35.000 vierkante meter in de Amsterdam RAI hun spullen. Naar verwachting komt een recordaantal van meer dan 50.000 bezoekers op de beurs af.

De Miljonair Fair begon in 2002 met stands op 4.500 vierkante meter en 15.000 bezoekers in de Passengers Terminal in de RAI. Het evenement groeide in de jaren erna uit tot de grootste luxebeurs van Europa.

Volgens organisator Yves Gijrath is er na de terugval van 2009-2012, toen er aanzienlijk minder werd uitgegeven op de beurs en er minder aanbod was door de economische crisis, sprake van een ''revival van de economie''. ''Ook in het luxe segment. De markt zit heel erg in de lift.''

Het einde van de beurs is volgens Gijrath nog niet in zicht. ''We hebben nu al meer boekingen dan ooit voor de edities van 2017 en 2018. Ik denk dat volgend jaar een heel krachtig economisch jaar wordt.''