Ferrari te koop voor 52,3 miljoen euro

In Groot-Brittannië staat een Ferrari 250 GTO te koop voor 45 miljoen pond (52,3 miljoen euro). Als de sportwagen uit 1962 verkocht wordt, is het de duurste auto die ooit is verhandeld.

"Ik was al een tijdje op zoek naar een 250 GTO toen de mogelijkheid om dit exemplaar te kopen, de tweede GTO die ooit is gemaakt, zich ineens voordeed", vertelt verkoper John Collins in The Telegraph.

Volgens Collins is het "een prachtige Ferrari; de heilige graal van klassieke auto's".

Collins heeft al een bod ontvangen. "Ik weet dat er interesse is. Na de verkiezingen in de VS gaan mensen kijken naar mogelijkheden om te investeren en dit is een veel betere investering dan een schilderij aan de muur."

Autoverzamelaars

Waarschijnlijk is het de eerste keer in twintig jaar dat een 250 GTO openlijk wordt verhandeld in het Verenigd Koninkrijk. Meestal worden de auto's achter gesloten deuren verhandeld tussen de rijkste autoverzamelaars ter wereld.

De hoge prijs van de Ferrari is onder meer te danken aan de zeldzaamheid en snelheid ervan. De sportwagen gaat in zes seconden van 0 naar 100 kilometer per uur en haalt een maximumsnelheid van meer dan 273 kilometer per uur, waarmee de auto begin jaren zestig tot de top van de sportwagens behoorde.

Lees meer over:
Tip de redactie