Reiswebsite TripAdvisor en Viator, de boekingsservice waar zij mee samenwerken, zullen niet langer tickets verkopen voor attracties waar wilde of bedreigde dieren bij betrokken zijn.

Dat meldt The New York Times. Het besluit heeft als gevolg dat TripAdvisor geen tickets meer verkoopt voor activiteiten als zwemmen met dolfijnen, het rijden op olifanten en het aaien van wilde dieren.

Tevens kondigde de reiswebsite aan dat zij in samenwerking met dierenbeschermingsorganisaties een portaal openen waar mensen terecht kunnen voor informatie over dierenwelzijnkwesties. "We geloven dat dit ervoor zal zorgen dat toeristen vaker weloverwogen keuzes maken over een bezoek aan een dierenattractie en er ook zinvolle recensies over schrijven", zegt Stephen Kaufer, medeoprichter van TripAdvisor.

PETA

Het is de eerste keer dat een grote reisboekingssite een dergelijk besluit maakt. TripAdvisor kwam tot het voornemen na zes maanden onderzoek en overleg met dierenwelzijnorganisaties als PETA en de Global Wildlife Conservation.

Recensies over dergelijke attracties zullen wel op de website blijven staan, maar worden gemerkt met een icoontje dat naar het educatieportaal zal linken.

In mei uitte de World Animal Protection kritiek op TripAdvisor. Ze beschuldigden de reiswebsite ervan dat zij zouden profiteren van dierenexploitatie en –misbruik. Meer dan 250.000 mensen tekenden vervolgens een petitie.