Culinaire Slagerij Wapenaar in Vlaardingen heeft de Lekkerste Bal Gehakt van 2016 gewonnen. Hij won de eerste prijs in de vakwedstrijd voor slagers. TV-kok en schrijver Julius Jaspers riep Edwin Wapenaar, samen met broer Arno, op 10 oktober uit tot winnaar tijdens de prijsuitreiking op de VAS in Amsterdam.

De tweede prijs is gewonnen door Gildeslager Goossen uit Rijssen, die voor het eerst meedeed met de vakwedstrijd. De derde prijs ging naar Uw slager Wip uit Hallum.

De gehaktballen van Culinaire Slagerij Wapenaar winnen de titel de Lekkerste Bal Gehakt omdat deze hoog scoren op alle fronten. De jury lette onder andere op uiterlijk, geur en kleur, structuur, kruiding en natuurlijk op smaak. Daarnaast bestond de finaleronde uit een mysteryshopping, oftewel een consumentenaankoop, om te vergelijken of het winkelproduct van dezelfde kwaliteit is als het wedstrijdproduct.

Specerijen 

De jury, bestaande uit Julius Jaspers, de winnaar van vorig jaar Paul Brands van Keurslagerij van Hest, SVO-docent Gertjan Verzijl en expert Paul van Trigt, zei over de winnende bal van slager Wapenaar: "Een bal waar je je tanden al wilt inzetten zodra je hem ziet. Een heerlijk geur komt je tegemoet en wordt overtroffen door de smaak. Een onderscheidende bal waar de specerijen mooi in balans zijn."

De trotse Wapenaar zei enthousiast: "Ik vind het geweldig dat we als team deze prijs voor de Lekkerste Bal Gehakt hebben gewonnen! Dit succesproduct is bij klanten ook erg populair. Het winnen van de Lekkerste Bal Gehakt 2016 is echt een eer en een bevestiging dat we goed bezig zijn."

De prijsuitreiking vond plaats op de VAS-beurs in Amsterdam. Alle finalisten ontvingen een oorkonde uit handen van de jury.