'Vier maaltijdboxbedrijven denken te weinig aan dierenwelzijn'

Vier van de tien maaltijdboxen scoren volgens een onderzoek van Wakker Dier een onvoldoende als het gaat om dierenwelzijn. De organisatie onderzocht de tien bekendste maaltijdboxservices.

Hoewel bedrijven de boxen op hun websites vaak aanprijzen als biologisch, puur en duurzaam, valt de inhoud soms nogal tegen volgens Wakker Dier.

HelloFresh, Allerhande Box, Marley Spoon en Mathijs Maaltijdbox scoren een onvoldoende vanwege bijvoorbeeld keurmerkloos vlees en vis, stalmelk of schuureieren.

Wakker Dier raadt consumenten aan om te kiezen voor de boxen die meer dan een 9 scoren op dierenwelzijn: BeterBio, Beebox en Willem&Drees.

Welzijnsniveau

De boxen zijn beoordeeld op het welzijnsniveau van het rund-, kalfs-, varkens-, en kippenvlees, zuivel, eieren en vis. Hoe diervriendelijker het aanbod, hoe hoger de score.

Opvallend is dat het vissenwelzijn in veel boxen vrijwel niet aan bod komt. Regelmatig zit er in sommige dozen vis zonder keurmerk. Verder stelt Wakker Dier dat er bij sommige boxen niet valt te kiezen voor de "écht diervriendelijkere optie: een vegetarische box".

Lees meer over:
Tip de redactie