De Nacht van de Fooi heeft zaterdagavond en -nacht in totaal 65.000 euro opgeleverd. Bijna zeshonderd cafés, restaurants, lunchrooms en andere horecazaken collecteerden fooi voor goede doelen in veertien steden. 

Stichting De Wilde Ganzen verdubbelde de opbrengst vervolgens zodat er onder de streep een totaal van 65.000 euro overbleef waarmee ontwikkelingsprojecten worden gesteund. Vorig jaar werd 75.000 euro opgehaald en deden 570 kroegen, restaurants en andere uitgaansgelegenheden mee.

Met het opgehaalde fooiengeld worden ontwikkelingsprojecten gesteund. 

Dit jaar, de twaalfde editie, deden elf meer gelegenheden mee, maar werd minder fooi achtergelaten door de gasten in onder meer Maastricht, Wageningen, Groningen, Breda, Delft, Eindhoven en Den Haag.

Projecten

Het geld is bedoeld voor onder meer een tuktuk-reparatiewerkplaats in India en voor een stichting die in dat land 75 toiletten bouwt voor meisjes waardoor de gezondheid, veiligheid en hygiëne worden verbeterd.

Ook worden er weef- en spinmachines van gekocht voor vrouwen in Bangladesh, waardoor 25 vrouwen scholing en werk krijgen. De organisatie Wilde Ganzen verdubbelt de opbrengst.