Na de zakenreiziger richt Ryanair zijn pijlen ook op de toerist die bereid is meer te betalen voor extra reisgemak.

Een nieuw plustarief dat de luchtvaartmaatschappij binnenkort introduceert, biedt recht op onder meer een vooraf gereserveerde zitplaats, voorrang bij het instappen en het meenemen van een koffer in het ruim.

Eerder voerde Ryanair al een apart tarief in om zakelijke reizigers meer service te bieden. Tegen een meerprijs krijgen zij een flexibeler ticket, en daarnaast voorrang bij zowel het instappen als bij de veiligheidscontroles op sommige luchthavens.

Volgens commercieel directeur Kenny Jacobs zou de optie voor zakelijke reizigers zo'n succes zijn, dat nu ook een vergelijkbaar pakket op de markt komt voor vakantiegangers die willen reizen met de Ierse maatschappij.

Ryanair vervoerde afgelopen boekjaar 106 miljoen mensen. Dat moeten er in 2024 minstens 180 miljoen zijn. Om die doelstelling te behalen wil de maatschappij een breed publiek blijven aanspreken. Met plustarieven voor reizigers die bereid zijn meer te betalen, volgt Ryanair concurrenten als easyJet, Vuelin, Wizz Air en Transavia.