Saint Laurent moet weer op zoek naar een nieuwe creatief directeur. Hedi Slimane heeft het Franse modehuis verlaten, werd vrijdag bevestigd door het concern.

Het bedrijf heeft nog geen opvolger aangesteld, meldt Le Figaro.

Slimane keerde in 2012 terug bij het modehuis waar hij in de jaren negentig al als collectiemanager van de mannenlijn werkte. Later werd hij er artistiek directeur. In 2001 verliet hij Saint Laurent al eens om zich bij Dior als creatief directeur bezig te kunnen houden met de mannenlijn.

Na zes jaar bij Dior te hebben gewerkt, besloot Slimane zich in Los Angeles op mode- en portretfotografie te gaan richten. Sinds 2012 werkte hij vanuit de Amerikaanse stad voor Saint Laurent, waar hij topontwerper Stefano Pilati opvolgde.

Verjonging

Slimane zorgde bij Saint Laurent voor een verjonging van het bedrijf. In een verklaring roemt het modehuis de ontwerper en bedankt hem voor 'een nieuw, uniek hoofdstuk in de geschiedenis' van Saint Laurent.

Het Franse modehuis, onderdeel van de Gucci Groep, heeft Slimanes opvolger nog niet aangewezen. Volgens geruchten wordt de Belgisch-Italiaanse Anthony Vaccarello, nu nog werkzaam bij Versace, de nieuwe creatief directeur van Saint Laurent.