Cuba heeft moeite met de toestroom van met name Amerikaanse toeristen die vakantie gaan vieren in het land. De stijging in het toerisme is gekomen na het verbeteren van de diplomatieke betrekkingen met de Verenigde Staten.

In 2015 hebben ruim 3,52 miljoen toeristen Cuba bezocht, 17,4 procent meer dan in 2014.

De toestroom van het toerisme maakt het lastig om hotels te boeken en auto’s te huren. Ook staan er lange wachtrijen voor de bezienswaardigheden.

Op Cuba zijn er nu bijna 63.000 hotelkamers, maar als het aan de overheid ligt dan moet dit aantal ruim 85.000 zijn in 2020. De overheid is hiervoor op zoek naar buitenlandse investeringen.

Experts hebben tegenover Reuters hun zorgen geuit over de extra toestroom die gaat ontstaan wanneer er dit jaar nog meer vluchten en boten vanuit de VS richting het eiland komen. Ze maken zich zorgen dat het land er niet op is voorbereid.

"Van het uitladen op het vliegveld tot de beschikbaarheid van de restaurants. De infrastructuur is al bijna op zijn maximum", zegt Collin Laverty van Cuba Educational Travel.

Waanzin

"Het is totale waanzin", vertelt Roniel Hernandez, die werkt bij de aankomsthal van vluchten uit de VS, tegen het persbureau. "De werknemers op het vliegveld doen er alles aan om bezoekers tevreden te houden, maar ons materiaal is oud en moet nodig vervangen worden."