Thailand is de populairste backpackbestemming onder Nederlandse reizigers. De meeste Nederlandse backpackers trekken naar Azië. Naast Thailand worden ook Vietnam, Indonesië en Cambodja worden het vaakst bezocht.

De lage kosten in het werelddeel worden beschouwd als groot voordeel, zo concludeert Beslist.nl uit eigen onderzoek. In samenwerking met reizigerswebsite Around the Globe werden ruim 300 zeer actieve backpackers ondervraagd.

Werkende backpackers verkiezen Australië als favoriete bestemming. Nieuw-Zeeland is in trek onder natuurliefhebbers. Peru, Nepal, Laos en Spanje maken de top tien compleet.

Redenen backpacken

De belangrijkste redenen om te backpacken zijn volgens de respondenten: mensen ontmoeten, kennis maken met andere culturen en levenservaring opdoen. Uit het onderzoek blijkt dat een camera, smartphone en tablet absoluut onmisbaar zijn volgens de rugzakreizigers. 

"Plan niet te veel" is de meest genoemde tip van ervaren reizigers, voor beginnende backpackers. Ander veel gehoord advies is "Neem de tijd voor je reis"  De ondervraagde backpackers raden anderen verder aan om mensen op toeristische plekken niet te snel in vertrouwen te nemen. Veel foto's maken en een dagboek bijhouden zijn de meest genoemde tips over wat je wel moet doen.