Vakantiegangers gaan het liefst op reis met hun partner. Bijna de helft (44,9 procent) van de ondervraagde Nederlanders reist het liefst met hun echtgenoot, vriend of vriendin, gevolgd door vrienden (27,2 procent).

Dat valt te concluderen uit cijfers van Styletoday, die een enquête uitvoerde onder meer dan duizend respondenten.

De ondervraagden gingen minder graag op reis met gezin (12,7 procent) of met familie (4,4 procent). Ook alleen reizen (4,9 procent) viel niet erg in de smaak.

Voor de reizigers is een niet-toeristische bestemming het populairst. Daar kiest 76,8 procent van de ondervraagde Nederlanders voor, terwijl 23,3 procent het niet erg vindt om naar een bestemming te gaan die onder menig Nederlander bekend is.

Milieu

Milieuvriendelijk reizen is wel belangrijk voor de vakantieganger. Zeker 75,5 procent vindt milieuvriendelijkheid belangrijk, maar denkt er niet altijd aan. Meer dan 4 procent vindt het belangrijk en houdt er ook daadwerkelijk rekening mee, terwijl 20,2 procent het onbelangrijk vindt en meer belang hecht aan comfortabel en snel reizen.

Sociale media

Meer dan de helft van de respondenten post alleen foto’s van de vakantie op sociale media als ze thuis zijn. Vier op de tien mensen vindt het wel leuk om tijdens de vakantie foto’s te uploaden, om te laten zien waar ze zijn.

De overige 4,8 procent is helemaal niet actief op sociale media.