Het aantal aanmeldingen bij datingsites was de eerste zondag van 2016 dubbel zo hoog als in een normale week. Na de feestdagen lijken mensen graag de liefde te willen vinden.

Datingsites als Relatieplanet en Parship vertellen aan NU.nl een flinke stijging te zien in het aantal aanmeldingen op 3 januari. Ook bij Tinder was een toename te zien.

"Het aantal aanmeldingen is zondag ruim verdubbeld ten opzichte van andere dagen. Dat zien we eigenlijk jaarlijks: de eerste zondag van het nieuwe jaar lijken mensen op zoek te gaan naar de liefde", aldus Erik van der Veen van Relatieplanet.

Gebruikers van datingapp Tinder ontvingen zondag een melding dat er tot drie keer meer mensen de app actief gebruikten dan normaal. Ook Lexa meldt dat het aantal nieuwe inschrijvingen "zo goed als verdrievoudigd is".

Goede voornemens

Bij Parship nam niet alleen het aantal aanmeldingen toe, maar is ook te zien dat de activiteiten onder leden toeneemt: mensen versturen meer berichten naar andere vrijgezellen.

Veel datingsites maken tijdens de feestdagen extra veel reclame voor hun diensten, wat een reden zou kunnen zijn voor de toename. Volgens Relatieplanet en Parship is het echter ook zo dat goede voornemens een rol spelen en dat men tijdens de feestdagen meer koppels ziet.