Mensen die momenteel een cadeaukaart van V&D bezitten, kunnen die momenteel niet besteden en ook het ruilen van producten is niet mogelijk. De cadeaukaarten worden vanwege het dreigende faillissement niet geaccepteerd aan de kassa.

De webshop van V&D is woensdag in verband met de financiële problemen uit de lucht gehaald. De warenhuizen en de restaurants van La Place blijven voorlopig nog wel gewoon open.

Dat V&D giftcards, boekenbonnen, Fashioncheques en andere cadeaukaarten niet meer kan innemen, is volgens een woordvoerder een wettelijke verplichting die bij uitstel van betaling hoort.

De zegsman adviseert mensen wel om de bonnen nog niet weg te gooien of door te knippen. V&D hoopt ze op een later moment wel weer te kunnen accepteren.

Webshop

Er kunnen momenteel ook geen Air Miles meer worden ingewisseld of uitgegeven. Het kopen van oudejaarsloten bij V&D is eveneens niet meer mogelijk.

De webshop staat op zwart om er voor te zorgen dat klanten geen nieuwe bestellingen meer kunnen plaatsen. Bestelde kerstcadeautjes en andere producten die al zijn betaald, worden volgens de woordvoerder nog wel afgeleverd.

Dossier V&D