Chefkok Bert van Buschbach van het Amsterdamse restaurant de Compagnon serveert op tweede kerstdag een speciaal viergangendiner in drie KFC restaurants.

Dit meldt Missethoreca woensdag.

De chefkok wil naar eigen zeggen KFC voedsel combineren met aspecten uit de haute cuisine. "We hebben bij elkaar in de keuken gekeken en het beste van twee werelden gepakt. We gaan bijvoorbeeld een amuse met Pepermayonaise met panna cota van truffel, kruim van Original Breading en kip, en geraspte truffel serveren op de vingers van gasten."

KFC heeft dit jaar meer dan tweeduizend aanmeldingen ontvangen voor het diner. 260 mensen zijn geselecteerd om aan te schuiven. Er worden kerstdiners georganiseerd in Rotterdam, Nijmegen en in Amsterdam.

Fastfoodketen McDonald's laat zich tijdens de feestdagen ook van een andere kant zien.  In de vestiging van Bussum wordt er op Eerste Kerstdag luxe geluncht. Het eten is exact als alle andere dagen, maar de presentatie maakt het verschil. "Je krijgt het menu dat je zelf wilt, maar dan op mooie borden. En je cola drink je uit je wijnglas", vertelt manager Hans Moree aan de Telegraaf.